Met het oog op Gorssel, is een bundel die voor ruim 80 plekken in Gorssel samenstellingen bevat van gedichten en afbeeldingen van kunstwerken van die bewuste plekken.

De bundel, die slechts voor € 14.75 te koop is bij de boekhandel Bechtle of via boekenbestellen.nl, is samengesteld door Dick van Welzen.

Aanleiding was een eerder gerealiseerd project van de Dorpsraad Gorssel voor een wandel- en fietsroute in en rond Gorssel. Dick heeft uit dat materiaal een eerste script gemaakt, om dat wellicht in ‘eigen beheer’ uit te geven. Met financiële steun van de Dorpsraad en stichting Gorssels Erve is dat mogelijk gemaakt.

Het resultaat is een uniek boekwerk, dat eigenlijk elke Gorsselnaar zou willen hebben. Het is een hoogstandje van creatief en artistiek kunstgenot, dat voor jong- en oud veel tot heel veel herkenning zal geven.

Gorssels Erve was bij het zien van het eerste script, direct overtuigd dat de verschijning van deze bundel voor alle inwoners van Gorssel binnen handbereik moest komen. Het past precies in de doelstelling: het behoudt van de karakteristieken voor Gorssel en omgeving en zichtbaar maken voor een ieder met liefde voor ons dorp en omgeving.